Alliade Zorggroep
Samen doen wat wél kan
  • Reik
  • Spoed4Jeugd
  • Fact Jeugd Frylsân
  • KAO Friesland
  • 088 – 244 42 00
Verwijzen naar Reik

Verwijzen naar Reik


Het verhaal van Reik gaat over uitdagingen, uitdagingen waar uw cliënt voor staat.

Met Reik is méér mogelijk...

Voor kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking is onze maatschappij best ingewikkeld. Zie het tempo maar eens bij te houden! Als expertise- en behandelcentrum versterken wij de eigen kracht op de momenten dat de cliënt vastloopt.

Ons motto is: reik zo ver je kunt.
Daarom is met Reik méér mogelijk.

Wanneer doorverwijzen?

Als 'gewoon' meedoen niet meer lukt!

Als iemand pittige uitdagingen moet trotseren met een licht verstandelijke beperking, dan is er meer nodig dan een steuntje in de rug. 

Reik beschikt over de kennis en vaardigheden voor passende, gespecilaiseerde en effectieve hulpverlening.

Waarom doorverwijzen?

Wij bieden een grote variatie aan ‘bouwblokken’. Van diagnostiek, therapie en training tot wonen met begeleiding en behandeling met verblijf en school, werk of dagbesteding. 

Allemaal afgestemd op het leven met een licht verstandelijke beperking, zodat wij mensen een opstapje geven waar ze echt verder mee komen. 

Bekijk ons zorgaanbod

Direct schakelen

Dit kan met één van onze klantadviseurs, zij zijn de voordeur van Reik.

We zijn gemakkelijk benaderbaar en laagdrempelig. Daarom plannen we de intakes waar mogelijk bij de cliënt thuis. We werken binnen de kaders, maar reiken ook verder als dit de cliënt en Reik goed doet. Geen vraag is te gek. We zeggen geen nee, maar denken met u mee.

Neem contact op


Zelfredzaamheid meten met de Krachtenwijzer


In één oogopslag de krachtenverdeling duidelijk

Meer over de Krachtenwijzer

Goed om te weten


We vinden het belangrijk om u als verwijzer goed te informeren over Reik en over de zorg die wij geven. Zo weet u precies hoe het werkt bij Reik en wat u van ons mag verwachten.

Tools voor professionals

Tools kunnen helpen om een cliëntsituatie inzichtelijk te maken.

Het inzichtelijk maken van een clientsituatie draagt bij aan de visie van Reik: "verschil zien en verschil maken".
Het her- en erkennen is een belangrijk onderdeel om dit te kunnen realiseren. De Krachtenwijzer en het BSA screeningsinstrument dragen hier aan bij.

Naar de tools

Waar vindt u informatie?

Reik informeert professionals en verwijzers regelmatig over onderwerpen die voor hen interessant of belangrijk kunnen zijn.

Deze informatie kunt u op verschillende manieren van ons krijgen. Bijvoorbeeld in een brief, een folder en onze nieuwsberichten op de website. Naast de praktische informatie voor u als verwijzer vindt u ook inhoudelijke informatie, publicaties en het laatste nieuws op onze website.

Laatste nieuws