Verschil zien en verschil maken met een positieve blik!


Waarom Reik? Omdat onze basis positiviteit is! Niet wat kun je niet en wat vind je moeilijk, maar waar liggen talenten en waar kunnen we op verder bouwen.

Met jou willen we het verschil maken, maar om dit te kunnen moeten we eerst het verschil zien. Dit doen we met onze positieve blik: de Reik-kijk. 

Een voorbeeld van onze positieve kijk is de poster 'Een positieve kijk op LVB'. Deze poster past bij Reik en onze slogan ‘Reik, zo ver je kunt’. We gaan uit van de krachten van mensen, van jouw krachten en die van jouw kind, partner of familielid. De positieve kijk is een belangrijk onderdeel van hoe we jullie benanderen.

Dr. Jelle Drost, heeft onderzoek gedaan voor Reik naar de postitieve kenmerken van mensen met een licht verstandelijke beperking. Hij zegt: 'Er is een wereld te winnen met positieve aandacht' en 'tegenover elke uitdaging staat vaak een talent." Vanuit Reik zijn we daar naar op zoek!

Met deze kennis in het achterhoofd kunnen wij vanuit Reik ervoor zorgen dat jij en jouw verwant je beter gaan redden en dat er meer zelfvertrouwen ontstaat!

'Belangrijk, want door het beste te zien in jouzelf en in een ander, kunnen jullie meer dan jullie denken.'