Mariahof Bakhuizen


Wonen bij Reik,Dagbesteding

Johannes Nagelhoutlaan 21A, 8574 SR Bakhuizen
T 06-55498419 en 06-55498420  

De Mariahof is een behandellocatie, met dagbesteding,  van Reik voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Wij leren je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Het is mogelijk om altijd bij ons te blijven, maar als uitstromen naar een zelfstandige woonplek jouw doel is, dan gaan we daar samen mee aan de slag.

De Mariahof ligt in het dorp Bakhuizen. Dichtbij de Gaasterlandse bossen en het IJsselmeer. Het gebouw, een voormalig klooster, bestaat uit 17 appartementen. Alle appartementen hebben een eigen voordeur. Achter deze deur vind je de volgende ruimtes: woonkamer, keuken, douche/toilet en een slaapkamer.

Op De Mariahof is 24 uur zorg aanwezig. Dit wil zeggen dat er dag en nacht een pedagogisch medewerker aanwezig is.

Wij richten ons bij de behandeling en begeleiding op groeien in zelfstandigheid waarin jij als cliënt centraal staat. Wij bieden een positieve omgeving met individuele coaching, we kijken samen met jou waar je naartoe wil werken, wat je al kan en wat je nog zou willen leren. Hierbij kun je denken aan: omgaan met geld, contact met je bewindvoerder, dagbesteding, koken, gezond leven, huishoudelijke taken (overzicht houden hierin), omgang met organisaties zoals bijvoorbeeld de tandarts, huisarts, enz.

Vier dagen per week is ons eetcafé open. Je kunt dan tegen betaling een warme maaltijd komen eten. Op vrijdag wordt er samen met een bewoner een lunch voorbereid. Samen genieten we van de lunch en sluiten de week af.

De Mariahof heeft een uitgebreid dagbestedingaanbod. Zo kun jij een fijne en zinvolle dag beleven. Je leert samenwerken met anderen, je ontwikkelt je sociale vaardigheden en werkt aan je persoonlijke groei. Dit doen we door verschillende activiteiten aan te bieden, hieronder een aantal voorbeelden.

In de Eekhoorn (de dagbestedingsruimte) bieden wij productiewerk aan, dit houdt in het afwegen van pluggen met een tel weegschaal. Emmertje of zakjes volgens opdracht vullen en afwerken tot het gewenste eindproduct. Bij deze activiteit werk je met een tel weegschaal, een seal apparaat, tape machine.

Op het terrein van De Mariaho is van alles te doen zoals:

* verzorging van de dieren (van voeren tot schaapscheren)
* houtzagen en kloven
* tuinonderhoud (snoeien, maaien of werken in je eigen moestuin)
* reparatiewerkzaamheden
* demonteren van elektrische apparaten

Naast ons eigen aanbod werken we nauw samen met een aantal bedrijven in de regio. Op deze manier kunnen we activiteiten aanbieden die jou aanspreken en die jou laten groeien.

Kortom: De Mariahof is een plek waar jij in alle rust en veiligheid kunt wonen en waar je kunt werken aan jouw doelen. Kom gerust eens een kijkje nemen.

 

 

Terug naar overzicht