't Skoalhûs Franeker


Wonen bij Reik

Leeuwarderweg 13, 8801 BS Franeker
T 0517 - 391526 / 06 - 30322765  

Skoalhûs, de naam is veelzeggend. Dit karakteristieke pand was vroeger een school. Nu zijn in de oude leslokalen 18 appartementen gerealiseerd. Het Skoalhûs ligt aan de rand van de gezellige binnenstad van Franeker. Op loopafstand bevinden zich verschillende supermarkten, het (trein)station, de sportschool en het overdekte zwembad.

Het gehele pand, dat de status beschermd stadsgezicht heeft, staat op de nominatie om vanaf 2020, in zijn geheel gerenoveerd te worden. Het pand is eigendom van woningbouwvereniging Accolade. Iedere cliënt heeft zijn eigen huurovereenkomst met deze woningbouwvereniging.

Reik verzorgt de 24- uurs begeleiding van de cliënten op deze locatie. Dat betekent dat overdag en 's nachts een beroep op begeleiding kan worden gedaan.

Maar je woont zelfstandig. Je hebt een eigen voordeur en daarachter een eigen douche, keuken, woonkamer, slaapkamer en toilet. Iedere bewoner ontvangt individueel, van zijn of haar coach en van de overige begeleiding, die zorg die hij nodig heeft zoals ondersteuning en/of advies in de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), hulp bij administratieve en financiële zaken etc.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Zo wordt in de zomermaanden het schoolplein gebruikt voor gezamenlijke activiteiten waaraan je mag deelnemen wanneer je dat leuk vindt. 

Terug naar overzicht