Zuidergrachtswal Leeuwarden


Op kamers bij Reik

Zuidergrachtswal 25A, 8933 AE Leeuwarden

Op kamers bij Reik

De Zuidergrachtswal is een locatie speciaal voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en zelfredzaamheidsproblematiek. Bij ons leer je om in de toekomst op jezelf te kunnen gaan wonen of je stroomt door naar een passende vervolgplek. Hoe vaak en hoe lang je begeleiding krijgt, is afhankelijk van wat je al kunt en wat je nog moet aanleren om zelfredzaam te zijn. Samen met je coach maak je daarvoor een plan. Op de Zuidergrachtswal wordt 24-uurs zorg geboden dus er is dag en nacht een begeleider aanwezig.

Je kunt hulp krijgen bij je sociaal/emotionele ontwikkeling en het aanleren van veel praktische zaken. We begeleiden je op de volgende gebieden:

  • Omgaan met geld
  • Contact ouders/verzorgers en familie
  • School en/of werk
  • Koken en gezonde leefstijl
  • Persoonlijke hygiëne en zorg voor de woonruimte
  • Omgaan met instanties (Bijvoorbeeld de gemeente, DUO, UWV, dokter/tandarts- afspraken enzovoort)

In dit prachtige oude pand aan de rand van het centrum van Leeuwarden zijn 12 appartementen te vinden. Elk appartement is helemaal zelfstandig. Dat wil zeggen dat je beschikt over een eigen woon/slaapkamer met keuken, badkamer en toilet. Sommige appartementen hebben een eigen tuintje.

In het gebouw is een steunpunt waar wekelijks het kookcafé plaatsvindt. Ook kunnen de bewoners hier op gezette tijden terecht voor een kop koffie, een gesprekje met elkaar of met de medewerkers en voor huiswerkbegeleiding.

Terug naar overzicht