Sociale vaardigheidstraining


We leven niet alleen op deze wereld. Gelukkig maar, want samen kunnen we elkaar helpen en plezier maken. Dat klinkt leuk en toch is contact maken nog best ingewikkeld. De ene keer gaat het helemaal vanzelf, de andere keer loopt het spaak. Want wat als je verlegen bent? Of als mensen je niet lijken te begrijpen? En hoe zit het als jij iets anders wilt dan de rest? Gek genoeg is sociaal gedrag geen vak op school. En tóch kun je het leren. Daarom heeft Reik een speciale training voor sociale vaardigheden.

Samen oefenen


Sociaal zijn leer je niet uit een boekje, maar door te oefenen. Een praatje maken, vragen stellen, luisteren, complimenten geven: het komt allemaal voorbij in deze training. Ook de lastige dingen van contact worden geoefend, zoals kritiek krijgen, grenzen aangeven en omgaan met teleurstellingen. Met elkaar oefenen in een groep werkt heel goed. We zijn allemaal anders en toch lijken we ook op elkaar. Dat ontdek je vanzelf als je anderen leert kennen. Om te beginnen vinden zij het stiekem vaak net zo spannend als jij om nieuwe mensen te ontmoeten!

Eerste stap zetten


Initiatief tonen hoort ook bij de training sociale vaardigheden. Dat betekent zelf de eerste stap zetten. Dus als je meer wilt weten over deze training, iemand wilt aanmelden of zelf wilt meedoen, neem dan contact op met Reik.