Agressieregulatie


Soms word je vanuit het niets erg boos op iemand of je reageert zomaar ineens heel agressief. Je verliest dan de controle, terwijl je niet precies weet waardoor dat komt. Dat is heel vervelend; voor de ander, maar ook voor jou. Herken je jezelf hierin en wil je deze problemen graag aanpakken? Agressieregulatie therapie leert je beter om te gaan met boosheid en agressie.

Lekker in je vel
Bij agressieregulatie therapie gaan we uit van het positieve, met als doel: het verminderen van het ‘vervelende’ gedrag. We leren je een nieuwe, passende houding aan. Zo kun je weer op een prettige, open manier met mensen omgaan en heb je minder snel aanvaringen. Je voelt je lekkerder in je vel en hebt dat oude, nare gedrag niet meer nodig.

Actief aan de slag
Tijdens de therapie oefen je hoe je anders om kunt gaan met boosheid. Dat betekent ook dat je gaat experimenteren met het zelf bedenken van oplossingen in lastige situaties. Samen met de therapeut ga je actief aan de slag met spel- en sportvormen. Hiermee breng je niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je gevoelens en gedachten. Als je deze beter leert herkennen, kun je jouw gedrag op een positieve manier beïnvloeden.

Agressieregulatie therapie is een combinatie van elementen uit de psychomotorische therapie en de cognitieve gedragstherapie. Deze therapie is geschikt voor jongeren vanaf 8 jaar en volwassenen en kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.