COMET: een oppepper voor je zelfbeeld


Vind je jouw uiterlijk niet mooi of voel je je saai of dom? Denk je dat je niets kunt, veel te langzaam bent en toch alles fout doet? Dan heb je waarschijnlijk een negatief zelfbeeld. Veel jongeren hebben last van dit soort gevoelens. De kans is groot dat die negatieve gedachten je beperken in je dagelijkse doen en laten. De COMET-groepsbehandeling helpt je om weer positief over jezelf te denken en hierdoor minder somber te zijn.

Van negatief naar positief


Ieder heeft z’n eigen specifieke karaktereigenschappen en iedereen ziet er anders uit. Oftewel: ieder mens is uniek. Het is heel jammer wanneer je de positieve eigenschappen van  jezelf niet meer ziet. Tijdens de COMET-groepstherapie werken we hieraan. Met het doel om jouw negatieve zelfbeeld om te vormen naar een positief zelfbeeld. We doen dit door met elkaar te praten en ervaringen te delen. Ook gaan we aan de slag met muziek en spel, en doen we andere leuke oefeningen.

Werken aan zelfvertrouwen


Hoe kun je weer positief over jezelf gaan denken? Het geheim zit in de groep. Door elkaar een spiegel voor te houden, ontdek je verrassende dingen. Bijvoorbeeld dat je niet de enige bent die zich minderwaardig voelt. Dat anderen - die jij leuk en knap vindt – zichzelf juist saai en niet mooi vinden. En dat zij omgekeerd weer allemaal positieve dingen over jou zeggen. Een mooie oppepper voor je zelfvertrouwen!

COMET is een groepsbehandeling bestaande uit tien bijeenkomsten en is geschikt voor meiden van rond de 16 t/m 20 jaar en daarnaast is er ook een COMET behandeling voor volwassenen.