Therapie


Hoe ga je om met onzekerheid, boosheid, angst of verdriet? Waarom gedragen we ons op een bepaalde manier? En wanneer heb je iets nou eigenlijk verwerkt?

Het is lastig om gevoelens onder woorden te brengen of te praten over heftige gedachten en gebeurtenissen. Daarom zijn er ook andere manieren bij Reik, kijk maar eens bij onderstaand overzicht. Ondersteuning van de omgeving is belangrijk bij elke therapievorm, daarom werken we nauw samen met gezinnen en scholen.

Beeldende therapie


Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Bij beeldende therapie maken je handen iets van materiaal en daarmee vertel je jouw verhaal. Zo kun je ook zonder veel te praten dingen verwerken of jezelf beter leren kennen.

Lees meer

Cognitieve gedragstherapie (CGT)


Logisch denken is een manier om te ontdekken waaróm je bepaalde dingen eigenlijk denkt en doet. Bij CGT gaan we daarmee stap voor stap oefenen, zodat je meer invloed krijgt op je eigen gedrag.

Lees meer

EMDR


Nare ervaringen anders opslaan in je hersenen zodat ze minder zwaar voelen, dat kan bij EMDR. Het klinkt magisch en dat is het ook best wel, want je hersenen doen zelf het werk.

Lees meer

Psychomotorische therapie (PMT)


Als je lichaam beweegt, komen ook je gevoelens en gedachten in beweging. Bij PMT gebruiken we daarom sport en spel om onze eigen grenzen én die van anderen beter te leren kennen.

Lees meer

Systeemtherapie


In moeilijke tijden heb je elkaar extra hard nodig voor steun of troost, maar soms lijkt juist het samenleven met je naasten het grootste probleem. Systeemtherapie brengt knelpunten in kaart en zet veranderingen in gang.

Lees meer

Behandeling op maat bij traumaklachten


Een nare gebeurtenis verwerken, hoe gaat dat eigenlijk? Traumabehandeling is heel persoonlijk en daarom zoeken we eerst uit welke therapievorm(en) het beste bij jou en/of het gezin passen.

Lees meer