Poli seksuologie: wat een ontdekking!


Seksualiteit is voor iedereen een ontdekkingstocht. Als het goed gaat, is dat op een leuke manier spannend. Maar wat als seks helemaal niet zo fijn is? Het gekke van seks is dat de meeste mensen het wel doen, terwijl bijna niemand erover praat. Ja, lacherig of stoer, maar eigenlijk nooit serieus, over hoe het ├ęcht is. Gelukkig is er een plek waar je wel gewoon over seksuele vragen of problemen kunt praten: de poli Seksuologie van Reik.

Bij de poli werken mensen die veel weten over seksualiteit. Bovendien begrijpen deze seksuologen óók hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben. Dat praat een stuk gemakkelijker. Ze stellen goede vragen en leggen alles heel duidelijk uit. Op een prettige manier, met veel handige plaatjes. En bij de poli kijken ze nergens vreemd van op. Want seksualiteit is heel persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Dat maakt seks met z’n tweeën soms ook lastig, bijvoorbeeld als eentje niet zo vaak zin heeft en de ander de hele tijd.

Alles is bespreekbaar


Doordat mensen seks verschillend beleven, ontstaan er soms ook misverstanden of zelfs misbruik. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen seksualiteit leert kennen. Op een gezonde manier en door grenzen te bewaken en te respecteren. Hoe dat werkt, is allemaal bespreekbaar bij de poli seksuologie. Kinderen, jongeren, volwassenen en (echt)paren zijn welkom met al hun vragen en problemen, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • seksueel misbruik
  • seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • ongemak bij het vrijen (verschil in seksueel verlangen, pijn, geen zin in seks, problemen met erectie of orgasme)
  • seksverslaving
  • seksuele afkeer
  • op jongens en/of meisjes vallen (homo, lesbisch, bi-seksueel)
  • het gevoel in het verkeerde lichaam geboren te zijn (genderproblemen)
  • andere beleving van seksualiteit (parafilie)

 

Lancering Plegerhulp


De site www.plegerhulp.nl is de virtuele voordeur voor professionals die werken met mensen met een (licht) verstandelijke beperking waarbij een situatie rond seksueel grensoverschrijdend gedrag dreigt of heeft plaatsgevonden. Het uitgangspunt is het bieden van hulpverlening aan (potentiële) pleger(s) en hun systeem. Plegerhulp is ook telefonisch bereikbaar: 085-068 50 58. De professional heeft nu één centrale plek waar hij/zij terecht kan met alle vragen. Vanuit Plegerhulp wordt de professional, indien nodig, doorverwezen.

Ook interessant Plegerhulp.nl