Met Reik is méér mogelijk


Het verhaal van Reik gaat over uitdaging. Over kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking die zich elke dag opnieuw proberen staande te houden in onze complexe maatschappij. Als expertise- en behandelcentrum versterken wij hun eigen kracht op de momenten dat ze vastlopen. Ons motto is: reik zo ver je kunt. Daarom is met Reik méér mogelijk.

Bouwen is een manier om de basis te verstevigen en te groeien. Wij bieden daarom een grote variatie aan ‘bouwblokken’: van diagnostiek, therapie en training tot 24-uurs behandeling en school, werk of dagbesteding; van naschoolse dagbehandeling en weekendbegeleiding tot crisishulp, gezinshulpverlening en online coaching. Allemaal afgestemd op het leven met een licht verstandelijke beperking, zodat wij mensen een opstapje geven waar ze echt verder mee komen.

Met effect


Als iemand pittige levensproblemen moet trotseren met een licht verstandelijke beperking, dan blijken standaard behandelingen regelmatig ontoereikend. Hetzelfde geldt bij praktische ondersteuning in het dagelijkse leven. Door voortdurende ontwikkeling, onderzoek en innovatie beschikken de professionals van Reik over kennis, vaardigheden en methodieken om te kiezen voor een benadering met effect. En dat effect is hard nodig, omdat de maatschappij gecompliceerder wordt en dus steeds méér vraagt van mensen met een LVB.

In elke levensfase


Door ons veelzijdige pakket is bij Reik maatwerk mogelijk. We pakken precies de blokjes die iemand nodig heeft om – dwars door de beperkingen heen – zijn of haar mogelijkheden te zien en te ervaren. Want dat motiveert om er het beste van te maken. Omdat een licht verstandelijke beperking in elke levensfase weer andere uitdagingen biedt, groeit Reik daarin mee. Zodat onze doelgroep altijd kan terugvallen op begeleiding en ondersteuning, bijvoorbeeld op de momenten dat ze er met hun eigen netwerk niet goed uitkomen.

Samen bouwen


Bouwprocessen staan of vallen met samenhang. Daarom staat Reik voor verbinding tussen zorg, passend onderwijs, arbeid en alle andere sectoren die te maken hebben met kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Samen kom je verder, dus natuurlijk mogen andere partijen altijd een beroep doen op onze ‘bouwblokken’ als zij te maken hebben met een situatie waarin een extra steuntje nodig is om de uitdaging weer aan te kunnen.