MediaJungle één van de drie genomineerden voor Pier de Boer-prijs 2019!


02 juli 2019

We leven in een tijd van apps, robots en slimme apparaten. Deze kunnen het leven van mensen met een verstandelijke beperking makkelijker maken. SPZ vindt het belangrijk dat er nieuwe technologieën komen waar mensen echt iets aan hebben. Daarom reikt SPZ in 2019 de Pier de Boer-prijs uit aan het beste initiatief dat technologische innovatie inzet met en voor mensen met een verstandelijke beperking.

De beoordelingscommissie van de Pier de Boer-prijs heeft op 1 junli bekend gemaakt welke drie initiatieven zijn genomineerd voor de Pier de Boer-prijs 2019. Wie van de genomineerden uiteindelijk de prijs wint, wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in ’t Lichtpunt in Huis ter Heide op 26 september 2019.

Genomineerden

  • KIT, Knappe Instructie bij Tandenpoetsen van Abrona

De Knappe Instructie bij Tandenpoetsen (oftewel K.I.T.) van Abrona levert een oplossing waarmee het tandenpoetsen leuk en gemakkelijk wordt. K.I.T levert een eenvoudig gebit dat je op je spiegel kunt plakken en dat via visuele ondersteuning (lampjes) het resultaat van tandenpoetsen laat zien. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zo lang mogelijk zelf hun gebit verzorgen.

  • MediaJungle van ASVZ en Reik/Alliade

Het project MediaJungle van ASVZ en Reik/Alliade is een bordspel in combinatie met een (web)applicatie waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over media en mediawijsheid.  Mensen met én zonder beperking spelen vanuit hun eigen achtergrond, kennis en interesse, waardoor je van en met elkaar kan leren en ontdekken.

  • VraagApp van LFB en 3 Times Impact

Met de VraagApp van de LFB en 3 Times Impact krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. De VraagApp is een online tool met en voor mensen met een verstandelijke beperking.  Met de VraagApp wordt technologie ingezet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking eenvoudiger te maken.

Pier de Boer-prijs

De Pier de Boer-prijs is een initiatief van Stichting SPZ. Het doel van de prijs is vernieuwende projecten voor mensen met een verstandelijke beperking te stimuleren om mede daardoor een bijdrage te leveren aan het welzijn van de mensen met een verstandelijke beperking. Eén keer in de twee jaar reikt de stichting de prijs uit, elke twee jaar wordt een nieuw thema vastgesteld voor de prijs. De winnaar van de Pier de Boer-prijs ontvangt een geldbedrag van €30.000,- en een beeld, de overige twee genomineerden ieder €10.000,--.

Stichting SPZ

Stichting SPZ steunt mensen met een verstandelijke beperking. Zij doet dat door het verlenen van financiële steun aan verenigingen, stichtingen en projecten. Stichting SPZ ondersteunt projecten die inzetten op het verder helpen van mensen met een verstandelijke beperking, in het bijzonder projecten die vernieuwend en overdraagbaar zijn. Zie ook www.stichtingspz.nl.

Terug naar overzicht