Lief, lijf en leven: online seksuele voorlichting voor LVB-jongeren en -volwassenen


10 mei 2019

Er is een sterke behoefte aan middelen om jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) betere seksuele voorlichting te kunnen geven. Juist deze doelgroep heeft vaak (te) weinig kennis over het eigen lichaam, intimiteit, vriendschap en online seksualiteit. Met mogelijk grote gevolgen, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag, onveilige situaties en/of negatieve ervaringen op het gebied van seksualiteit.

Lief, lijf en leven
'Lief, lijf en leven' vertelt kwetsbare jongeren alles wat ze moeten weten over seks. In het voorlichtingsprogramma worden op een heel toegankelijke en gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. Op een eigentijdse manier en door bijdragen van Typhoon, Douwe Bob en Katinka Polderman maakt het programma de thema's bespreekbaar. De filmpjes, waarin ook jongeren zelf vertellen, geven een extra dimensie aan de inhoud.

In Lief, lijf en leven is ook informatie te vinden over actuele onderwerpen zoals loverboys en girls, seks en sexting. Het programma is oorspronkelijk gemaakt door KLOS media en bestaat uit video’s en opdrachten om jongeren met een LVB en hun begeleiders in gesprek te laten gaan over vriendschap, liefde en seks.

Het programma kan ook gebruikt worden door en met ouders. Er is een begeleidingshandleiding die voor de start van het programma doorgenomen kan worden door de begeleiders en ouders.

Over E-LVB
Het E-LVB is een samenwerkingsverband tussen e-healthplatform Jouw Omgeving en zorgorganisaties Ambiq, ASVZ en Reik. Het E-LVB trekt gezamenlijk op in de digitale ontwikkeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Wil je aan de slag met Lief, lijf en leven? Dat kan op een laagdrempelige manier. Je betaalt eenmalig € 27 per cliënt. Dit is inclusief de e-learning voor de behandelaar.

Maakt jouw organisatie al gebruik van Jouw Omgeving? Dan is het Lief, lijf en leven te starten via de beheeromgeving.

Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van Jouw Omgeving? Stuur ons een mailtje via info@jouwomgeving.nl en we zorgen dat je aan de slag kunt.

Wil je liever eerst meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@jouwomgeving.nl

Meer informatie over’ Lief, lijf en leven’ op:

https://www.jouwomgeving.nl/programmas/lief-lijf-en-leven-seksuele-voorlichting-voor-lvb-jongeren-en-volwassenen/

Terug naar overzicht