Symposium LVB in beeld


15 september 2018

In Nederland wonen tussen de 1,8 en 2,5 miljoen mensen met een licht verstandelijk beperking (LVB). Ze zijn vaak expert in het verbergen van hun beperking. Professionals herkennen bij een hulpvraag de LVB dikwijls niet. Dit vergroot kans op schooluitval, gezondheidsrisico’s en psychische en sociaal-maatschappelijke problemen bij deze doelgroep.

GGD Fryslân, SO Fryslân, Reik, RENN4 en MEE Friesland zien samen de noodzaak van het tijdig herkennen van een licht verstandelijke beperking. Daarom organiseren zij op 15 november het symposium ‘LVB in Beeld’. Ben jij de leerkracht, hulpverlener, beleidsmedewerker, jeugdgezondheidsmedewerker die meer wil weten over LVB? En wil jij collega’s uit verschillende werkgebieden ontmoeten om meer te kunnen betekenen voor mensen met een LVB? Kom dan zeker naar het symposium ‘LVB in Beeld’ in Leeuwarden.

Programma
Het thema van de dag is herkennen en erkennen van LVB; een op het oog lichte beperking met aanzienlijke gevolgen voor de zelfredzaamheid in de samenleving. De dag bestaat uit een plenair gedeelte met inspirerende lezingen en deelname aan twee deelsessies in kleinere groepen.

In het plenaire deel
Vertellen jongeren met een LVB over de betekenis van goede begeleiding
Spreekt Peter Nouwens over de maatschappelijke impact van LVB
Verklapt Jelle Drost hoe je de doelgroep kan herkennen en erkennen in relatie tot levensloopbestendige zorg

Tijdens de deelsessies kan er gekozen worden uit twee van de volgende workshopthema’s
Motiverende gespreksvoering
De Krachtenwijzer
Vroegherkenning in de klas
Ouders met LVB... Doen wat werkt!
Smart met geld
Participeren op de arbeidsmarkt
Seksuele ontwikkeling en opvoeding bij jeugdigen met LVB
Ervaren van LVB

Deelname en aanmelden
Deelname is helaas niet meer mogelijk, het symposium is uitverkocht!

Deelname aan het symposium kost €50. Aanmelden kan gemakkelijk middels onderstaande link. Tijdens het aanmeldproces kun je ook jouw voorkeur aangeven voor de twee deelsessies. Mocht je na opgave onverhoopt toch niet kunnen, dan kun je je afmelden via de afmeldlink in de bevestigingsmail of je draagt jouw plek over aan een collega.

 

Terug naar overzicht