Reik Nieuws

Geslaagde inloopbijeenkomst Twaspanhûzen Heerenveen

11 mei 2017

Afgelopen dinsdag 9 mei was het zover, het eerste contact met de "nieuwe buren" door middel van een inloopbijeenkomst. Twaspanhûzen in Heerenveen is een samenwerking tussen WoonFriesland en Reik waarbij er nauw samengewerkt wordt met de gemeente Heerenveen.

De insteek van de bijeenkomst was om kennis te maken en laagdrempelig met elkaar in gesprek te gaan. De Twaspanhûzen staan in een betrokken buurt met een actieve wijkvereniging, de opkomst was dan ook uitstekend. Het product Twaspan wordt goed ontvangen mede omdat het de leegstand van de woningen in de straat opheft. Men was ook nieuwsgierig naar het type nieuwe buren en de impact van Twaspan op de buurt.

De verbindingslag wordt meteen gemaakt, alle betrokken partijen waren aanwezig en er werd eerlijk en open met elkaar gecommuniceerd. Vrijwel alle vragen konden beantwoord worden en in de toekomst weten we elkaar te vinden. Samen reiken we verder!

Na de bijeenkomst hebben wij een mail ontvangen dat de aanwezige wijkbewoners de ontmoeting als prettig hebben ervaren en hopen op een snel weer zien. Het lijkt er op dat de nieuwe bewoners van de Twaspanhûzen in een betrokkenen buurt terecht komen!

Momenteel vindt er nog werving plaats voor begeleiding van de Twaspanhûzen. Bij interesse of met vragen hierover kunt contact opnemen met Annie Tjerkstra via a.tjerkstra@reik.nl. In de opstartfase zal de hulpverlening voor de Twaspangezinnen opgepakt worden vanuit Trekker 62 in Heerenveen.

 

Ook de Leeuwarder Courant had aandacht voor de inloopbijeenkomst van de Twaspanhûzen. Zie hieronder het artikel uit de krant van woensdag 10 mei.

Terug naar overzicht

print deze pagina