Reik Nieuws

Sociale vaardigheidstraining, daar leer je wat van!

04 juli 2017

De sociale vaardigheidstraining is een open groep waarin jongeren op ieder moment kunnen instromen. Wegens groot succes is er een tweede groep gestart voor de leeftijdscategorie 12-16 jaar.

De sociale vaardigheidstraining is een open groep waarin jongeren op ieder moment kunnen instromen. De voordelen hiervan: duur en tempo kunnen we aanpassen bij de individuele hulpvraag, er is geen wachtlijst en er ontstaan steeds nieuwe processen binnen de groep die leerzaam zijn voor de jongeren. Wegens groot succes is er een tweede groep gestart.

Groep 1 is leeftijdscategorie 16-21 jaar en groep 2 is leeftijdscategorie 12-16 jaar.

De training kan gevolgd worden door jongeren die al behandeling hebben van Reik en ook nieuwe jongeren kunnen aangemeld worden. Er is een indicatie behandeling-individueel nodig om te kunnen deelnemen.

Na aanmelding vindt een intakegesprek plaats met de jongere en andere betrokkenen. Hierin is specifieke aandacht voor de hulpvraag van de jongere en het einddoel.

Thema’s tijdens de SOVA zijn o.a.
Kennismaken, hoe kom ik over, contact maken, praatje maken, luisteren en een ander iets vragen, interesse tonen, omgaan met gevoelens, nee zeggen, onderhandelen, grenzen aangeven, complimenten geven en ontvangen, omgaan met teleurstellingen, reageren op pesten.

We willen het zo praktisch mogelijk aanbieden met veel oefenvormen, dramatherapie zal het medium hiervoor worden. De gemiddelde lengte van de training is ongeveer 20 sessies van 1 uur. De training vindt iedere donderdag plaats m.u.v. de schoolvakanties.

Groep 1 is van 14:30 uur-15:30 uur en groep 2 is van 15:30 uur tot 16:30 uur in wijkcentrum Froskenburch, Salomonszegel 99 in Leeuwarden.

Voor aanmelding en vragen neem contact op met:

Judith Al-Jong, gedragswetenschapper/trainer.
E-mail: j.jong@reik.nl   

Jelte Krikke, dramatherapeut/trainer.
E-mail: j.krikke@reik.nl   


Vriendelijke groet,

Judith en Jelte

Terug naar overzicht

print deze pagina