Talent staat centraal bij Reik

'Reik, zo ver je kunt' betekent dat we cliënten stimuleren om maximaal gebruik te maken van hun talenten. Op deze pagina laten we graag een aantal van deze talenten zien.

Ruurd

Ruurd Woltring, woonachtig op locatie de Uitkomst, is met zijn liedje ‘Bailar bailar (Dansen met jou)’ een enorme hit geworden op Youtube! De tekst, zanglijn en melodie zijn door Ruurd en zijn vriend Benjamin allemaal zelf bedacht! Hieronder doet Ruurd zijn verhaal.

Samen met Ben de Ruiter (artiestennaam van Benjamin de Ruiter) heb ik het idee gekregen om een zomerhit te maken. We haalden inspiratie uit het lied “Where Do You Go” van de jongensgroep No Mercy, waarna ik aan de slag ging met het componeren van de muziek; eerst voor op de piano en de akoestische gitaar. Toen stuurde ik dit door naar Ben, die hier een melodie, zanglijn en tekst op schreef. Daarna werkten we de muziek samen verder uit voor elektrische gitaartjes, accordeon, bongo, basgitaar, noem maar op. Ook namen we het liedje bij mij thuis op (mijn appartement dient ook als een soort thuisstudio), liet ik de tekst vertalen door Spaanstalige Facebook-vrienden en werd er een officiële videoclip voor dit lied opgenomen (geregisseerd door Danny van The ClipCompany) op het strand van De Holle Poarte in Makkum, aan het IJsselmeer. We hadden totaal niet verwacht dat dit liedje zo’n grote hit zou worden. Inmiddels is “Bailar bailar (Dansen met jou)” over het gehele internet meer dan anderhalf miljoen keer bekeken. Ook staat de single op iTunes, Deezer en Spotify. Daarnaast zijn Ben en ik geïnterviewd op de radio bij 100%NL en 3FM.

We hebben al een paar keer samen opgetreden, maar tegenwoordig doen we dit solo (ik gebruik de orkestbanden met de stem van Ben, terwijl hij die met mijn stem gebruikt). Men kan mij boeken via rfjw.bookings@gmail.com, terwijl Ben kan worden geboekt via info@wouterpolman.nl.

Jasper

Naar de radio luisteren en bedenken wat je met je linker en rechter hand moet doen. Zo leert Jasper zichzelf piano spelen.

Wat een uniek Talent heeft Jasper, zonder een nood te kunnen lezen speelt hij de mooiste muziekstukken na, alle stijlen komen voorbij, van klassiek tot top 40 muziek! Wij zijn onder de indruk, jij ook? Een prachtig voorbeeld van Talent Centraal!

Rianne en Ali

"Maar nu die tijd voorbij is"

Rianne en Ali hebben allebei een pittige jeugd gehad, maar ondanks de obstakels zijn zij altijd hun dromen na blijven streven. Met het nummer "Maar nu die tijd voorbij is" laten zij hun Talent stralen. Een nummer waarbij er wordt terug gekeken, maar juist ook aandacht is voor positiviteit. Reik, zo ver je kunt!

De indrukwekkende tekst is geschreven door Ali als eerbetoon aan zijn zus.

Rafaela Wagenaar

Ik ben 18 jaar en mijn hobby’s zijn paardrijden, tekenen en gamen.

Ik woonde eerst op de Hagewyk 63D daar heb ik 8 maanden gewoond en toen ging het heel goed en nu woon ik op de Hagewyk 63 de woon train groep en hier gaat het ook goed. Hierna wil ik graag zoiets als de torenstate, ook in Drachten of iets wat daar op lijkt.

Ik teken al vanaf ik al heel klein was, mensen zeiden dat het toen al echt dingen waren zoals een paard of een ander dier. Nu teken ik vooral voor mezelf en voor andere mensen in opdracht, ik teken met verschillende diktes potloden (zwart-wit)  en/of aquarelpotloden (kleur).

Ik heb nog nooit een tekencursus gehad, ik ben wel van plan om dat nog eens te doen.

Tekeningen van Rafaela:

Henk van Tuil

Hallo,

Ik ben Henk van Tuil, ik ben 19 jaar (helft van een tweeling) en kom uit Amsterdam. Mijn hobby’s zijn fotograferen en fotobewerken. Ik heb stage gelopen bij de Harmonie in Leeuwarden, daar maakte ik foto’s voor de website. Ook heb ik een fotografiecursus gevolgd bij Maartje Roos (een bekende fotografe). Momenteel werk ik op het Grafisch Centrum, onderdeel van WIL. Op mijn werk maak ik wel eens samen met collega’s foto’s in opdracht op locatie. Voor WIL gaan we bijvoorbeeld foto’s maken voor de website. Foto’s bewerken vind ik ook erg leuk, heel veel mensen vinden die foto’s mooi om te zien. Ik heb me behoorlijk ontwikkeld in de fotografie en ik krijg steeds vaker opdrachten en vragen.

Je kunt meer dan je denkt!
Groetjes, Henk van Tuil

Foto's van Henk:

print deze pagina