Dialoog is belangrijk

Yvonne Beishuizen, directeur Reik heeft als kernbegrippen in haar manier van werken; ontwikkeling en verandering. Haar drijfveer is samen het maximale bereiken.

“In mijn loopbaan heb ik gemerkt dat ik een aardig gevoel heb voor ontwikkelingen richting de toekomst, maar ook goed kan luisteren naar wat er om me heen gebeurt, om vervolgens die twee bewegingen aan elkaar te verbinden. Bij voorkeur doe ik dat niet alleen, maar met elkaar. Dialoog is belangrijk, ik wil graag worden gevoed door professionals met inhoudelijke kennis. In mijn functie als directeur bij Reik is dat zelfs essentieel, omdat ik zelf geen expertise heb op het gebied van hulpverlening aan mensen met een licht verstandelijke beperking."

Met haar columns geeft Yvonne een kijkje achter de schermen.

Durf (financiële) domeinen te overstijgen

In de zorgsector draaien we aan alle knoppen om te transformeren, maar de huidige financieringssystematiek begint meer en meer te knellen.

Die vernieuwingsdrang hebben wij nog steeds. Wij weten als geen ander dat creatief zijn en over je eigen schutting kijken belangrijker is dan geld. Wij bundelen daarom graag de krachten met andere domeinen, zodat...

Column: op het rechte pad

Dat onbegrip enorm uit de hand kan lopen, blijkt uit het onderzoek dat het ministerie van Veiligheid en Justitie liet uitvoeren naar mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in het justitiële domein.

De LVB-groep blijkt fors vertegenwoordigd: zeker 10-25 procent is gediagnosticeerd en op basis van screening noemt het onderzoek zelfs een omvang van 30-45 procent. Des te schrijnender zijn de twaalf knelpunten die naar voren kwamen uit de verkenning naar de uitvoeringspraktijk bij justitie, waarvan ik er enkele uitlicht...

Column: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet....

Soms schiet inlevingsvermogen tekort om te weten hoe anderen de wereld ervaren. Zo hebben energieke jongeren geen enkel besef van de impact die ouderdom heeft.

Toch kunnen zij tegenwoordig even in de schoenen staan van een oud besje. Wetenschappers hebben namelijk een bijzonder pak ontwikkeld, waarin je aan den lijve kunt ondervinden hoe het voelt om oud te zijn.

Wat zou het geweldig zijn als er zo’n pak bestond voor het ervaren van een licht verstandelijke beperking! Ik stel me een soort onzichtbaarheidsmantel à la Harry Potter voor, omdat een LVB – in tegenstelling tot ouderdom – niet zichtbaar is voor anderen.

print deze pagina