COMET: een oppepper voor je zelfbeeld

Herken je het gevoel dat je helemaal niets kunt? Of vind jij jezelf lelijk, saai of dom? Denk je dat jij toch alles fout doet en veel te langzaam bent? Dan is de kans heel groot dat die negatieve gedachten jou in het dagelijkse leven beperken. Wil je die spiraal doorbreken? Dan is de COMET groepsbehandeling heel geschikt om je zelfbeeld een flinke oppepper te geven.
 

Leuke verrassing

COMET is een Engelse afkorting die lijkt op het Nederlandse woord komeet. Dat kan geen toeval zijn, want je zelfvertrouwen kan als een komeet omhoog schieten door de COMET-behandeling. Het geheim zit in het groepseffect, want deelnemers houden elkaar een spiegel voor. Daardoor kun je verrassende dingen ontdekken. Bijvoorbeeld dat je niet de enige bent die zich minderwaardig voelt. Dat anderen – die in jouw ogen zo knap en leuk zijn – zichzelf juist saai en niet mooi vinden. En dat zij omgekeerd allemaal positieve dingen over jou zeggen waar jij jezelf helemaal niet bewust van was!

Maak er wat van

Andere mensen kijken vaak heel anders naar ons dan wij zelf doen. Natuurlijk hebben we allemaal onze minder fraaie kanten. Maar als je alleen negatief naar jezelf kijkt, vergeet je alle positieve eigenschappen die er óók zijn. Terwijl je die juist zo hard nodig hebt om iets van het leven te maken. Bij COMET ga je daarom met elkaar praten, ervaringen delen en samen oefenen. De therapeuten helpen daarbij, met muziek, spel en allerlei werkvormen. De behandeling duurt tien sessies en heeft een positief effect op je zelfbeeld.

COMET trainingen in Friesland en Groningen

Denk jij ook wel eens; "ik kan ook helemaal niets", "ik ben veel te langzaam", "ik ben niet mooi", "ik doe toch alles fout".

Waar jij dan last van hebt is een negatief zelfbeeld. Veel jongeren hebben dit. Je kunt negatief zijn over een karaktereigenschap (lui, dom, saai) en/of over je uiterlijk (lelijk, dik). Je kijkt dan vaak niet meer naar de positieve dingen van jezelf.

Wil je weer positief over jezelf gaan denken en wil je af van je negatieve zelfbeeld kom dan naar de COMET groepsbehandeling. De groepstherapie is gericht op het veranderen van een negatief zelfbeeld in een positief zelfbeeld.

Dit doen we onder andere door met elkaar te praten en ervaringen te delen. Ook gaan we aan de slag met muziek, spel en andere leuke oefeningen.

De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers tussen de 12 tot en met 20 jaar. Voorafgaande aan de training spreken we eerst een keer met jou alleen af om kennis te maken en om te kijken of COMET iets voor jou kan zijn.

De behandeling bestaat uit 10 bijeenkomsten die wekelijks plaats vinden. Voorafgaande aan de training spreken we eerst een keer met jou alleen af om kennis te maken en om te kijken of COMET iets voor jou kan zijn. Voor de training is een behandelindicatie-individueel nodig.

Leeuwarden
Voor vragen: Ynke Faber (y.faber@reik.nl) en Jeltje Soepboer (j.soepboer@reik.nl

Drachten
Voor vragen: Gepke Bouma (g.bouma@reik.nl) en Merit Veldhuizen (m.veldhuizen@reik.nl

Groningen/Winschoten
Start vrijdag 3 november
Vrijdag van 13.00 tot 14.30
Voor vragen: Claudia Dekker-Niezen (c.niezen@reik.nl)

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier van Reik. Om deel te kunnen nemen heb je een 'behandelingindicatie-individueel" nodig. Voor vragen hierover kun je terecht bij het cliëntservicebureau van Reik via 088 - 0595 001.

print deze pagina