COMET: een oppepper voor je zelfbeeld

Herken je het gevoel dat je helemaal niets kunt? Of vind jij jezelf lelijk, saai of dom? Denk je dat jij toch alles fout doet en veel te langzaam bent? Dan is de kans heel groot dat die negatieve gedachten jou in het dagelijkse leven beperken. Wil je die spiraal doorbreken? Dan is de COMET groepsbehandeling heel geschikt om je zelfbeeld een flinke oppepper te geven.
 

Leuke verrassing

COMET is een Engelse afkorting die lijkt op het Nederlandse woord komeet. Dat kan geen toeval zijn, want je zelfvertrouwen kan als een komeet omhoog schieten door de COMET-behandeling. Het geheim zit in het groepseffect, want deelnemers houden elkaar een spiegel voor. Daardoor kun je verrassende dingen ontdekken. Bijvoorbeeld dat je niet de enige bent die zich minderwaardig voelt. Dat anderen – die in jouw ogen zo knap en leuk zijn – zichzelf juist saai en niet mooi vinden. En dat zij omgekeerd allemaal positieve dingen over jou zeggen waar jij jezelf helemaal niet bewust van was!

Maak er wat van

Andere mensen kijken vaak heel anders naar ons dan wij zelf doen. Natuurlijk hebben we allemaal onze minder fraaie kanten. Maar als je alleen negatief naar jezelf kijkt, vergeet je alle positieve eigenschappen die er óók zijn. Terwijl je die juist zo hard nodig hebt om iets van het leven te maken. Bij COMET ga je daarom met elkaar praten, ervaringen delen en samen oefenen. De therapeuten helpen daarbij, met muziek, spel en allerlei werkvormen. De behandeling duurt tien sessies en heeft een positief effect op je zelfbeeld.

COMET is gebaseerd op de principes van cognitieve gedragstherapie. De groepsbehandeling kan ook worden toegepast bij sociale angsten.

print deze pagina