Therapie

Hoe ga je om met onzekerheid, boosheid, angst of verdriet? Waarom gedragen we ons op een bepaalde manier? En wanneer heb je iets nou eigenlijk verwerkt? Het is lastig om gevoelens onder woorden te brengen of te praten over heftige gedachten en gebeurtenissen. Daarom zijn er ook andere manieren bij Reik, kijk maar eens bij onderstaand overzicht. Ondersteuning van de omgeving is belangrijk bij elke therapievorm, daarom werken we nauw samen met gezinnen en scholen.

Beeldende therapie

Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Bij beeldende therapie maken je handen iets van materiaal en daarmee vertel je jouw verhaal. Zo kun je ook zonder veel te praten dingen verwerken of jezelf beter leren kennen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Logisch denken is een manier om te ontdekken waaróm je bepaalde dingen eigenlijk denkt en doet. Bij CGT gaan we daarmee stap voor stap oefenen, zodat je meer invloed krijgt op je eigen gedrag.

COMET groepsbehandeling

Zelfvertrouwen kan als een komeet omhoog schieten door de COMET groepsbehandeling. Met een positieve bril op ontdek je verrassende dingen bij anderen én bij jezelf.

Dramatherapie

Het leven is soms een drama en het valt niet mee om daarover te praten. Bij dramatherapie kun je via spel duidelijk maken wat je dwars zit, met behulp van theaterspullen en je eigen fantasie.

EMDR

Nare ervaringen anders opslaan in je hersenen zodat ze minder zwaar voelen, dat kan bij EMDR. Het klinkt magisch en dat is het ook best wel, want je hersenen doen zelf het werk.

Plegerbehandeling

Schaamte, weerstand en ontkenning horen erbij na een seksueel vergrijp, maar juist dan is plegerbehandeling heel belangrijk om het grensoverschrijdende gedrag te stoppen.

Psychomotorische therapie (PMT)

Als je lichaam beweegt, komen ook je gevoelens en gedachten in beweging. Bij PMT gebruiken we daarom sport en spel om onze eigen grenzen én die van anderen beter te leren kennen.

Systeemtherapie

In moeilijke tijden heb je elkaar extra hard nodig voor steun of troost, maar soms lijkt juist het samenleven met je naasten het grootste probleem. Systeemtherapie brengt knelpunten in kaart en zet veranderingen in gang.

Therapie met Oculus Rift

Bij sociale problemen, angststoornissen of trauma’s is virtual reality een veilig manier om te oefenen in spannende situaties. Met de Oculus Rift – een soort duikbril – kun je bijna alles doen en ervaren.

Behandeling op maat bij traumaklachten

Een nare gebeurtenis verwerken, hoe gaat dat eigenlijk? Traumabehandeling is heel persoonlijk en daarom zoeken we eerst uit welke therapievorm(en) het beste bij jou en/of het gezin passen.

print deze pagina