Poli Seksuologie: wat een ontdekking!

Seksualiteit is voor iedereen een ontdekkingstocht. Als het goed gaat, is dat op een leuke manier spannend. Maar wat als seks helemaal niet zo fijn is? Het gekke van seks is dat de meeste mensen het wel doen, terwijl bijna niemand erover praat. Ja, lacherig of stoer, maar eigenlijk nooit serieus, over hoe het écht is. Gelukkig is er een plek waar je wel gewoon over seksuele vragen of problemen kunt praten: de poli Seksuologie van Reik.

Bij de poli werken mensen die veel weten over seksualiteit. Bovendien begrijpen deze seksuologen óók hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben. Dat praat een stuk gemakkelijker. Ze stellen goede vragen en leggen alles heel duidelijk uit. Op een prettige manier, met veel handige plaatjes. En bij de poli kijken ze nergens vreemd van op. Want seksualiteit is heel persoonlijk en daarom voor iedereen anders. Dat maakt seks met z’n tweeën soms ook lastig, bijvoorbeeld als eentje niet zo vaak zin heeft en de ander de hele tijd.

Alles is bespreekbaar

Doordat mensen seks verschillend beleven, ontstaan er soms ook misverstanden of zelfs misbruik. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen seksualiteit leert kennen. Op een gezonde manier en door grenzen te bewaken en te respecteren. Hoe dat werkt, is allemaal bespreekbaar bij de poli Seksuologie. Kinderen, jongeren, volwassenen en (echt)paren zijn welkom met al hun vragen, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • seksuele vorming (verschil vriendschap en relatie, verliefdheid, wat doe je wel en niet)
  • seksuele voorlichting (hoe werkt het)
  • ongemak bij het vrijen (pijn, problemen met erectie of orgasme, geen zin in seks)
  • op jongens en/of meisjes vallen (homo, lesbisch, bi)
  • jezelf een meisje voelen in een jongenslichaam of andersom
  • seksverslaving
  • trauma door seksueel misbruik

 

print deze pagina

Aanmelden

Een aanmelding bij Reik kan telefonisch 058 - 286 01 09

Sense is het centrum voor seksuele gezondheid. Je kunt er als je wilt anoniem terecht met vragen over  seks, verliefdheid, liefde en alles wat daarbij komt kijken.