Blogster en pedagogisch medewerker Anoeska de Vries


Schrijven over onderwerpen die je belangrijk vindt, schrijven vanuit toewijding voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Anoeska neemt je met haar makkelijke pen mee langs allemaal verschillende onderwerpen. Haar directe en open manier van bloggen zorgt ervoor dat je bij het lezen van een bestaande blog al uit kijkt naar de volgende.Voor de blogs voor Reik gebruikt ze haar eigen ervaring, maar ook die van de cliënten.

Jouw omgeving, wat is dat?


Vroeger, nou ja, lang geleden, werd er nog gerapporteerd met pen en papier. Alles werd in mappen gedropt en je moest echt zoeken als je iets terug wilde lezen.

Toen ik binnen Reik ging  werken vond ik het daarom al geweldig dat er op de computer werd gerapporteerd. Snel, makkelijk en leuk. Tegenwoordig horen we steeds meer over Ehealth. Uh… Ehealth? Wat is dat eigenlijk?

Lees hier de hele blog

Een WoontrainHUIS, wat is dat?


Stel, jij bent 17 of 18 jaar, je hebt een (licht) verstandelijke beperking en thuis is het even niet chill.

Je ouders maken bijna iedere dag ruzie met je, ze begrijpen je niet en je hebt het gevoel niet meer thuis te willen wonen. Jij wilt op jezelf wonen en doen waar jij zin in hebt, zonder gezeur. Of je woont toevallig op een woongroep waar je al veel dingen hebt geleerd en eigenlijk wel klaar bent met .......

Lees hier de hele blog

Van Woontraingroep naar Woontrainhuis, een aantal maanden verder


Een aantal maanden geleden is de Woontraingroep aan de Hagewyk in Drachten veranderd in een WoontrainHuis. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd? En hoe kijken de jongeren en de pedagogisch medewerkers hier nu tegen aan?

( Anoeska de Vries, pedagogisch medewerker WTH); “De overschakeling van Woontraingroep naar Woontrainhuis was voor iedereen even .........

Lees hier de hele blog

 

Denk je nu, dit is nét wat voor mij? Of denk je als ouders dat dit iets voor jouw kind is? Neem dan contact op met het Cliëntservicebureau van Reik, 088-0595001 of csb@reik.nl.